Samenwerkingen

Food From Food

Bazqet is samen met Biofruit – een biologische fruitteler in Nederland – binnen Food From Food een duurzaam project gestart. Bazqet heeft momenteel een productlijn met gedroogde groenten en fruit, bekend onder de naam Bazqet Crunchies. Middels dit project is het zaak de producten op duurzaamheid te verbeteren. Op verschillende vlakken wordt er getracht het product te verduurzamen door:

  • De gedroogde groenten en fruit dichter bij huis lokaal in te kopen en te drogen;
  • (waar mogelijk) gebruik te maken van reststromen;
  • een vernieuwde (duurzamere) verpakking;
  • en door het bovenstaande tegen een betaalbare prijs af te zetten en te verkopen zodat het product toegankelijk wordt voor een groot deel van de bevolking.

De samenwerkende partijen willen daarmee een een vernieuwde productlijn van gedroogde groenten en fruit lanceren die net als nu voldoen aan de nieuwe richtlijnen voor de Gezonde Schoolkantine 2020 van het Nederlands voedingscentrum. Om zo onder andere binnen de schoolkantine, maar ook in de supermarkten met een verbeterd en betaalbaar product zich te kunnen onderscheiden. Maar nog belangrijker, om de jonge generatie meer groenten en fruit te laten eten

Lees voor meer informatie onze blog of check de website van Food From Food www.foodfromfood.eu 

De Gezonde Schoolkantine  

Lekker | Verstandig, die gezonde schoolkantine, maar ook verstandig lekker? Dat is de vraag natuurlijk.
Mr.B. heeft een mooi assortiment van lekkere tussendoortjes, omdat snacken bovenal lekker mag zijn. Wat nu zo mooi is dat de producten van Bazqet ook nog verstandiger zijn dan veel reguliere snacks en daarmee voldoen aan de uitgangspunten van de gezonde schoolkantine.

Zo zijn de producten uit de categorieën; bars, de crunchies en de pops allemaal onder de 110 kilocalorieën! #lekkerverstandig noemt Bazqet dat! Daarnaast zijn de tussendoortjes veelal glutenvrij, altijd vegetarisch, liefst zonder toegevoegde suiker en biologisch.

Bazqet is op steeds meer scholen verkrijgbaar. Wil jij dat Bazqet ook op jouw school verkrijgbaar is laat het mij dan weten, via Mr.B@Bazqet.nl. Natuurlijk mag je mij ook vragen of ik kan komen samplen bij jouw op school, dan kun je ons proeven. In dat geval doen wij dat graag in overleg met de school en/of cateraar.

Jongeren op gezond gewicht  

De school heeft grote invloed op het leven van jongeren. Een gezond voedingsaanbod op scholen kan daarom een belangrijke basis bieden voor een gezonde leefstijl van deze jongeren. Om dit te bereiken is Bazqet ondertekenaar van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen (2016 – 2020), beheerd door Jongeren Op Gezond Gewicht. Met dit Akkoord nemen cateraars, automatenleveranciers, producenten en andere toeleveranciers de verantwoordelijkheid voor gezondere voeding op scholen. Dit houdt in dat Bazqet op de scholen die wij bedienen voldoen aan het niveau ‘Zilver’ volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Hiernaast is het de ambitie om in 2020 op 25% van de scholen die Bazqet bedient het niveau ‘Goud’ gerealiseerd te hebben.

Meer weten over het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen (2016 – 2020)?
Kijk op www.jongerenopgezondgewicht.nl/wat-we-doen/akkoord-gezonde-voeding-op-scholen

Lees hier het persbericht via onze blog: ‘Het Akkoord richt zich op de lange termijn en snapt dat leefstijlverandering tijd kost.’ 

Bazqet BV
Nieuwe Hemweg 2

1013 BG Amsterdam

Tel. +31 20 260 2256
mr.b@bazqet.nl
www.bazqet.nl

Reseller worden
Bazqet groeit! We zijn op steeds meer plaatsen verkrijgbaar, op scholen, in hotels, in bedrijfswinkels, in kleine retail en natuurlijk online. Daar ben ik best trots op.

Tijd dus om het goede nieuws met je te delen! Enne, weet jij nog een leuk verkooppunt? Laat het mij dan snel weten en bel of mail me.