20-04-2018

Samen sporten is twee keer zo leuk!

Het is 20 april, de dag van de Koningsspelen! Sinds 2013 een prachtig initiatief waarbij gezondheid, verbondenheid en sportiviteit bij basisschoolleerlingen in Nederland wordt gestimuleerd.

Het doel is om te laten zien dat gezamenlijk, gezond ontbijten en actief bewegen belangrijk is, maar daarnaast ook erg leuk kan zijn! De koningsspelen bestaan dan ook uit twee hoofdonderdelen: het koningsontbijt en de koningssportdag.

Bij de samenstelling van het koningsontbijt wordt een gevarieerde afweging gemaakt tussen gezonde ontbijtproducten en producten die passen bij een feestelijk maaltijd. De energie is hard nodig aangezien de kinderen zich daarna vol in moeten zetten voor het sportieve deel van de koningsspelen. Met het sportonderdeel wordt duidelijk gemaakt dat elk kind minimaal één uur actief moet bewegen. Hier staat Mr. B volledig achter aangezien overgewicht onder kinderen een groeiend probleem is.

Een leuk idee voor volgend jaar naast het koningsontbijt en de koningssportdag: het koningstussendoortje, verantwoord en lekker!